Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

"Απόδειξη στη Χαλκιδική. Πλάκα με κάνεις;"


"Το σαββατοκύριακο 25-27 Ιουνίου πήγαμε στην Αμμουλιανή. Όμορφο νησάκι, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ωραία μπαράκια στις παραλίες, τα οποία όμως δεν σου κόβουν αποδείξεις. Μετά το μπάνιο έρχεται η σειρά της ταβέρνας. Σερβίρουν ωραία φαγητά, αλλά απόδειξεις δεν ...
σερβίρουν. Κι αν ζητήσεις το αφεντικό σε στραβοκοιτάει, σα να του είπες πως δεν έχεις να πληρώσεις το λογαριασμό. Εξαίρεση αποτέλεσε το εστιατόριο ΤΖΑΝΗΣ (δυστυχώς το επισκεφτήκαμε την Κυριακή) που ήταν το μοναδικό που έκοψε κανονικά απόδειξη (απορώ πως αντέχει τη χλεύη των υπολοίπων). Το βράδυ ωραία μπαράκια στο λιμάνι, που ούτε κι αυτά κόβουν αποδείξεις. Και ξαφνικά νωρίς το βράδυ του Σαββάτου τα τραπέζια γέμισαν αποδείξεις. Χαριτολογώντας είπαμε ότι μόλις τώρα έμαθαν οι άνθρωποι για την κρίση που περνάει η χώρα μας και είπαν να βοηθήσουν. Η αλήθεια όμως ήταν άλλη. Με το επόμενο φέρρυ ερχόταν στο νησί κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για έλεγχο. Βέβαια όλο το νησί ήταν ενημερωμένο εγκαίρως (τυχαίο; δεν νομίζω). Με την αναχώρηση του ΣΔΟΕ, "αναχώρησαν" και οι αποδείξεις.
Την περασμένη Κυριακή, είπαμε να πάμε για το μπανάκι μας κάπου που δεν φοροδιαφεύγουν. Επιλέξαμε την Ποτίδαια, που είναι σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη μη φάμε και μεγάλο πακέτο κατά την επιστροφή. Όμορφη παραλία, καθαρά νερά, ωραία beach bar (ψήνουν και σουβλάκια για μην τρέχεις σε ταβέρνες). Κι εδώ όμως οι αποδείξεις άφαντες. Κι αν ζητούσες ο σερβιτόρος είτε δεν άκουσε, είτε το ξέχασε, είτε ξέρω γω τι άλλο, μέχρι να βαρεθείς.

Βρε ποια κρίση και ποιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ο ελληνάρας πάντα την πάρτη του θα κοιτάει.
Α ρε αθάνατη ελληνική γαϊδουριά!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ








Share on Facebook