Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Για νομοθετική αυθαιρεσία κατηγορεί το Βενιζέλο ο Λεονταρίδης



ΠΕΡΑΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πρωταγωνιστής πρωτοφανούς νομοθετικής αυθαιρεσίας, που προκαλεί το κοινό αίσθημα και εκθέτει βαρύτατα τον ίδιο, κατέστη αυτές τις ημέρες ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος...



... καθόσον πέτυχε να ψηφισθεί φωτογραφική διάταξη, σε εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ), που δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ το διορισμό στις δύο ανώτατες θέσεις της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης (Προέδρου και Εισαγγελέα) επιλέγοντας δύο δικαστές, όχι μεταξύ των τριών αντιπροέδρων (Υποστρατήγων), όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά και μεταξύ όλων των Ταξιάρχων, τους οποίους θα προάγει απ΄ευθείας σε Αντιστρατήγους, για να καταλάβουν τις δύο ανώτατες θέσεις.

Καταγγέλλουμε το πρωτοφανές για την ιστορία του Σώματος των Στρατιωτικών Δικαστών πραξικόπημα του Υπουργού. Η σπουδή που επέδειξε εξηγείται μόνο από το γεγονός ότι λίαν προσεχώς πρέπει να επιλεγούν οι δύο ανώτατοι δικαστικοί.

Προειδοποιούμε τον κ. Υπουργό, ότι οι κομματικές επιλογές -στις οποίες, όπως φαίνεται, πρόκειται να προβεί- θα επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, με απρόβλεπτες δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία της".



Share on Facebook