Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΑΡΗΣ - Ρεπό και ομιλία Κούπερ


Την δυνατότητα να ξεκουραστούν είχαν σήμερα οι παίκτες του Άρη μετά τη προσπάθεια που κατέβαλαν στο χθεσινό φιλικό κόντρα στη Μπενφίκα. Ο Έκτορ Κούπερ Λίγη ώρα μετά την άφιξη της αποστολής στο Κρανς Μοντάνα ανακοίνωσε...



... στους ποδοσφαιριστές του πως θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν το πρωί καθώς δεν θα υπήρχε προπόνηση.

Η απόφαση αυτή έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ξεφεύγοντας από τα αυστηρά ωράρια (παρουσίας, αναχώρησης κτλ.). Οι παίκτες έκαναν κάποιες βόλτες στις εγκαταστάσεις ενώ το τεχνικό επιτελείο προτίμησε ένα αγώνα γκολφ. Παράλληλα τα νέα πρόσωπα είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν καλύτερα με τους συμπαίκτες τους και να περάσουν κάποιες ξένοιαστες στιγμές.

Αυτό δεν εμπόδισε όμως τον Σάκη Πρίττα ο οποίος συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του. Ο διεθνής μέσος του Άρη ακολούθησε φυσιοθεραπείες δείχνοντας έτσι τη θέληση του να ελαχιστοποιήσει το χρόνο της επανόδου του στις προπονήσεις μαζί με τους υπόλοιπους.

Κούπερ: «Να μάθουμε από τα λάθη»

Το πρόγραμμα των «κίτρινων» περιελάμβανε απογευματινή προπόνηση και το ραντεβού δόθηκε στο γήπεδο του Λάνς το οποίος χρησιμοποιεί ο Άρης και απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο της αποστολής. Στο ξεκίνημα της προπόνησης ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μάζεψε τους παίκτες και σχολίασε την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό φιλικό με την Μπενφίκα. Τα συμπεράσματα του Αργεντίνου τεχνικού ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικά ενώ επεσήμανε σε έντονο ύφος τα επιμέρους λάθη.

«Καταλαβαίνω και ως ένα μεγάλο βαθμό είναι λογικό να είστε κουρασμένοι. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απ' όλα είναι η προσπάθεια. Στο χθεσινό φιλικό όμως κάναμε λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν» τόνισε αρχικά ενώ συνέχισε: «Είναι περίοδος προετοιμασίας και τώρα πρέπει να τα διορθώσουμε. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι μας. Το σκορ δεν είναι αυτό το οποίο μας απασχολεί αλλά αυτό που πρέπει να μας γίνει μάθημα είναι πως όλα τα λάθη στοιχίζουν πόσο μάλλον όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος για τον οποίο θέλαμε να δώσουμε δυνατά φιλικά» ανέφερε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Εξάλλου το πρόγραμμα των «κίτρινων» ξεκίνησε με τρέξιμο εκεί που πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο συνέχισε τις ασκήσεις με έμφαση στην αποθεραπεία από τον χθεσινό αγώνα ενώ οι υπόλοιποι (όσοι δεν αγωνίστηκαν με την Μπενφίκα ή πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής) χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και στο μισό γήπεδο είχαν οικογενειακό διπλό με το τεχνικό επιτελείο να παρακολουθεί την εξέλιξή του.

Φιλικό με Χετάφε

Την Χετάφε θα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση ο Άρης στις 8 Αυγούστου σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Ισπανοί. Οι Μαδριλένοι που τερμάτισαν πέρυσι στην 6η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν πήραν το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μετέοντας στον τέταρτο γύρο (1 γύρο πριν τους ομίλους). Πρόθεση του τεχνικού επιτελείου των «κιτρίνων» είναι να βρίσκεται η ομάδα σε διαρκές ανταγωνιστικό επίπεδο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης για την Ευρώπη.

http://www.sportnet.gr


Share on Facebook