Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Αντίο Σωκράτη Γκιόλια, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι!.."


"Ο τρόπος που σκότωσαν τον φίλο μας τα άθλια γουρούνια του παρακράτους μας έχει εξοργίσει. Οι δεκατρείς σφαίρες στο κορμί ενός σεμνού παλικαριού, πατέρα και εργάτη της αποκαλυπτικής...



δημοσιογραφίας, ήθελαν να τον ατιμάσουν αλλά και να τρομοκρατήσουν ολόκληρη την κοινωνία και ίσως περισσότερο την εμπροσθοφυλακή των ενεργών πολιτών που "απειλούν" με τα δικά τους Νέα Μέσα την διαπλεκόμενη εξουσία.
Πέτυχαν το αντίθετο, μας χαλύβδωσαν και μας όπλισαν με πολλαπλάσια σκληρότητα και αποφασιστικότητα.

Ο Σωκράτης μαζί με μερικούς ακόμα bloggers άνοιξε ένα σπουδαίο δρόμο ισχυρής παρέμβασης στα κοινά, προς όφελος των ενεργών πολιτών που μπορούσαν να εκφράζονται φιλοξενούμενοι στο Troktiko και να αξιοποιούν ένα βήμα επικοινωνίας με εκατομμύρια ανήσυχα μυαλά αναγνωστών του. Το Troktiko έδωσε δύναμη στους πολίτες, υπερβαίνοντας τις άθλιες κυβερνήσεις του δικομματισμού και επομένως δεν άνοιξε μόνο ένα δρόμο, άνοιξε λεωφόρο, καθώς η ημερήσια επισκεψιμότητα του ήταν 10 ή και 20 φορές μεγαλύτερη από λχ. το "Έθνος" ένα από τα γνωστά για την δύναμη και τον "ρόλο" τους παραδοσιακό ΜΜΕ!..
Ομολογουμένως μεγάλη ενόχληση για το κατεστημένο!..

Και πρέπει να πω πόσο με ενοχλούσε κ η προκατάληψη μερικών από τους κατά τα άλλα ικανότατους επώνυμους bloggers εναντίον του Τρωκτικού, του οποίου δεν συγχωρούσαν ούτε το ελαφρύ κατά βάση περιεχόμενο και την ανωνυμία του , ούτε ότι είχε επιτύχει μια τεράστια επισκεψιμότητα και παρέμβαση. Με ενοχλούσε που πολύ λίγοι αναγνώριζαν την καταλυτική συνεισφορά του Blog και του αρχηγού του του Σωκράτη, στην ανάπτυξη της δύναμης του Μέσου προς όφελος των απλών ανθρώπων και ιδιαίτερα της ελεύθερης έκφρασης και της δημοσιογραφίας των πολιτών. Για την αναγνώριση των επιτυχιών του που είχαν καλύψει εκτεταμένα τα μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα και των δυο διεφθαρμένων κομμάτων (κάποια από αυτά πρώτοι από τους άλλους)... ούτε λόγος!
Όμως, για τους πιστούς αναγνώστες που του έδωσαν την δύναμη του αλλά και για μερικούς από τους (προκατειλημμένους) bloggers... η κοινότητα είναι αυτή που αποφασίζει ποιος αξίζει κ ποιος φθάνει στην κορυφή.

Και μερικά τελευταία, αλλά πολύ σημαντικά θέματα που απορρέουν από αυτή την αδίστακτη δολοφονία.

Σε τέτοια φρικτά γεγονότα που "μιλούν" στο θυμικό αλλά και στο φρόνημα όλων των μελών της κοινωνίας, των Ελλήνων, είναι περίπου αδύνατο να ελπίζουμε σε πραγματικές συλλήψεις. Για αυτό μας απομένει να καταφύγουμε στο επόμενο αξιόπιστο στοιχείο που συχνά οδηγεί απευθείας στον αυτουργό, τον φυσικό ή τον ηθικό... το κίνητρο!

ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να κάμψει το φρόνημα των Ελλήνων, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες που ολόκληρη η κοινωνία βράζει και τα κινήματα της ζυμώνονται;...
Ποιος θέλει την Ελλάδα, από 30η πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο, με την ένδοξη ιστορία και την παγκόσμια αναγνωρισμένη πολιτιστική κληρονομιά της ... να την καταντήσει τριτοκοσμική και ξεπουλημένη σε όλες τις διαστάσεις της για ένα κομμάτι ψωμί;...

Είναι η εκάστοτε κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, εν μέρει ναι, καθώς είναι ολοκληρωτικά ορατός ο ρόλος τους στην αποδόμηση της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά μόνο ως "υπεύθυνοι ξεπουλήματος" της στις ισχυρές επιχειρήσεις των ισχυρών χωρών και στις τράπεζες τους.
Όμως οι δικές μας κυβερνήσεις δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε και το θάρρος να κάνουν αυτό που έκανε λχ. η ίδια η Αμερικάνικη ηγεσία στον λαό της με τους δίδυμους πύργους. Από αυτή την κατεύθυνση φυτρώνουν οι καλά εξοπλισμένες και χρηματοδοτημένες παρακρατικές οργανώσεις που δολοφονούν άτυχους ανθρώπους, είτε πολίτες, είτε αστυνομικούς είτε τον οποιονδήποτε από την οποιαδήποτε πλευρά, με σκοπό την διαμόρφωση "εθνικού κλίματος" τρομοκρατίας, Δηλαδή της εγχώριας εισαγωγής της διεθνούς βαριάς βιομηχανίας της "τρομοκρατίας". Της παγκόσμιας βιομηχανίας που χρηματοδοτείται με πακτωλό δισεκατομμυρίων από μυστικά κρατικά κονδύλια μυστικών υπηρεσιών των ισχυρών χωρών που μπορούν να "τυπώνουν" τρισεκατομμύρια (καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι υπηρεσίες, καθώς μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού κ μας έχουν τιμήσει δεόντως με την παρουσία τους τους τελευταίους μήνες...)

Επομένως, δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ή Ελληνίδα, που να αγοράσει το σενάριο της μανιώδους και λυσσαλέας δολοφονίας ενός απλού δημοσιογράφου ως αρχιεκπροσώπου της ελληνικής διαφθοράς. Τα αντανακλαστικά του κόσμου θα στρέφονταν αμέσως εναντίον της (δήθεν) τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι εναντίον της διαπλοκής και της διαφθοράς, την οποία ο Σωκράτης ούτως ή άλλως πολεμούσε.
Μόνο ένας στόχος για την "δαιμονοποίηση" της τρομοκρατίας τύπου "Σέχτας" και της κατατρομοκράτησης του κόσμου φαίνεται ως μοναδικός στόχος, συνεπής με την κοινή λογική.

Όσο για το σενάριο δολοφονίας του Σωκράτη από φοβισμένους επιχειρηματίες ενόψει αποκαλύψεων του, το θεωρώ το πλέον ηλίθιο. Οι αποκαλύψεις θα μπορούσαν να βγουν και εκ των υστέρων στην δημοσιότητα από ολόκληρη την ομάδα του τρωκτικού, ή από άλλο ανώνυμο blog, ή μέσω κάποιου από εμάς (είμαστε εκατοντάδες) που έχουμε ταχθεί εθελοντικά, συνειδητοποιημένα και επώνυμα στην δράση και τον ακτιβισμό υπέρ της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, και κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής σε όλα τα επίπεδα.

Χαιρετισμούς λοιπόν στις σύγχρονες εγχώριες παρακρατικές οργανώσεις μας, που χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται άριστα απ' τους πρωτομάστορες των υπερδυνάμεων... όμως ματαιοπονούν! Την ελεύθερη έκφραση, το θάρρος και την αποφασιστικότητα του Σωκράτη ακολουθούμε δεκάδες χιλιάδες... και οι Έλληνες έχουμε συγκεκριμένα ψυχικά χαρακτηριστικά που μπορεί να αδρανοποιούνται επί δεκαετίες αλλά κάτω από τέτοια ερεθίσματα και τέτοιες πιέσεις, μας ξυπνούν και μας συσπειρώνουν...
Θυμηθείτε τι έγινε τον Δεκέμβρη του '08 και περιμένετε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη του '10.

Αντίο Σωκράτη, απείρως περισσότερο από τα αποβράσματα της πολιτικής (του πιο παρασιτικού επαγγέλματος της εποχής) που πετιούνται απαξιωμένα στο καλάθι της ιστορίας, εσύ θα ΜΕΙΝΕΙΣ στην μνήμη μας, σεμνός, μαχητικός και ηρωικός, φίλος και συνάνθρωπος που άλλαξε πολλά πράγματα στην κοινωνία των πολιτών με τον δικό του αθόρυβο τρόπο!.."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook