Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

"Ο θάνατος του Σωκράτη βόλεψε πολλούς"


"Εγώ προσωπικά από τότε που ''ανακάλυψα'' το τροκτικό, έκλεισα την τηλεόραση και σταμάτησα τις επισκέψεις σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που πριν διάβασα προκειμένου να έχω μια πιο σφαιρική άποψη επικαιρότητας. Εφημερίδες δεν αγόρασα ποτέ. Πάντα θεωρούσα ότι οι εφημερίδες αποσκοπούν σε κομματικά συμφέροντα, χωρίς να υπάρχει ούτε μια (κατά τη γνώμη μου) εφημερίδα που πραγματικά γράφεται για σωστή ενημέρωση του πολίτη, χωρίς να αποσκοπεί σε συμφέροντα κάποιου. Το ίδιο πιστεύω και για τα ...
κανάλια. Ο θάνατος του Σωκράτη ''βόλεψε'' πολλούς. Πρώτα απ 'όλα βόλεψε αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τα blog. Bρήκαν την τέλεια ευκαιρία να το κάνουν. Έτσι δεν είναι κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές? Μετά έρχονται τα κανάλια που δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο. Πόνταραν στη μάνα του Σωκράτη και στο τραγικό της κλάμα και για αρκετή ώρα είχαν ζουμάρει πάνω της. Δεν σέβεστε τίποτα? Κάπου διάβασα ότι η γυναίκα του Σωκράτη γύριζε την πλάτη στις κάμερες. Το σχολίασαν και αυτό. Τους κακόπεσε φαίνεται. Ίσως αν δεν το έκανε να είχαν μεγαλύτερη τηλεθέαση. Ρε πάτε καλά όλοι σας? Δε σέβεστε τίποτα?
Εκεί που πραγματικά αηδίασα ήταν στο ότι κάποιοι την ώρα της ταφής αναζητούσαν δημοσιότητα. Ήθελα να χαιρετήσω αυτόν τον άνθρωπο παρόλο που δεν ήξερα. Ήξερα το τροκτικό και αυτό μου φτάνει. Στεκόμουν έξω από το νεκροταφείο και περίμενα να έρθει η σωρός του και με τη σειρά μου και εγώ να την ακολουθήσω μέχρι την ώρα του τελευταίου αντίου. Λίγα λεπτά μετά τον ''ερχομό'' του Σωκράτη, μια διάσημη και γνωστή κυρία βγαίνει από το πανάκριβο αυτοκίνητό της με τους συνοδούς της και στέκεται εκεί. Δεν προχωράει παρά μόνο όταν ένας από τους συνοδούς της ενημερώνει έναν κάμεραμαν που βρισκόταν μπροστά τους. Η κυρία περίμενε ''καρφωμένη'' και όταν γύρισε η κάμερα πάνω της, άρχισε να προχωράει προς την είσοδο του κοιμητηρίου. Αναρωτιέμαι...για να κάνει δημόσιες σχέσεις πήγε, ή για να χαιρετήσει έναν άνθρωπο που χάθηκε άδικα και που όλη η Ελλάδα πονάει γι αυτόν το χαμό?"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ






Share on Facebook