Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Απογραφή Πανεπιστημιακών, Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Μεταπτυχιακών Φοιτητών: ποιος έχει θέση στο δημόσιο και ποιος πληρώνεται;"


"Διαβάζω ότι οι καθηγητές των ΑΕΙ θέλουν να απογραφούν ως δημόσιοι λειτουργοί.
Κανένα πρόβλημα ως εδώ..

Το ερώτημα όμως είναι πόσες θέσεις μπορεί να κατέχει ένας δημόσιος λειτουργός;;
Μήπως φοβούνται ότι θα έχουν ...
πρόβλημα ως δημόσιοι υπάλληλοι καθώς κάποιοι από τους καθηγητές κατέχουν τουλάχιστον 3 θέσεις και άνω!!

Για παράδειγμα:
Καθηγητής (πρώτη βαθμίδα) σε Πανεπιστήμιο, ταυτόχρονα κατέχει θέση ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Και δεν ξέρω και πόσες άλλες θέσεις μπορεί να έχουν ακόμα…
Ως Καθηγητής Πανεπιστημίου φαντάζονται ότι μπορεί να έχει το δικαίωμα να κάνει υπερωρίες αλλά του δίνει το δικαίωμα ο νόμος να κατέχει άλλες δύο θέσεις Εκπαιδευτικού προσωπικού;;

Το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ (που συνήθως έχει σύμβαση από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Ιουνίου) μπορεί να έχει ως ωρομίσθιος 14 ή 16 ώρες (πλήρες ωράριο ανάλογα με τη βαθμίδα) και αν τις συμπληρώσει για παράδειγμα σε ένα ΤΕΙ απαγορεύεται να διδάσκει σε άλλο ΤΕΙ. Δηλαδή αν τολμήσεις να κάνεις και σε δεύτερο ΤΕΙ μάθημα θα πάρεις γράμμα τη καταγγελία σύμβασης (όπως συνέβη φέτος στο ΤΕΙ Πάτρας όπου ακόμα και συνάδελφοι οι οποίοι υπέρβαιναν το ωράριο κατά μια ώρα απολύθηκαν…).

Και το πιο τραγικό είναι ότι δεν σε αφήνουν να δουλέψεις σε άλλο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα λες και σε πληρώνουν καλά και στην ώρα τους.

Χαρακτηριστικά, στο ΤΕΙ Πάτρας, ΤΕΙ Μεσολογγίου ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις των Εκπαιδευτικών δεν έχουν ξοφλήσει ακόμα Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο..

Επίσης, άλλο περίεργο και τούτο: σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών έστειλε ανακοίνωση με email: «Ενημερώνουμε όλους τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες που επιτελούν επικουρικό έργο ότι μπορούν να απογραφούν στο σύστημα». Επικουρικό έργο σημαίνει είτε διδασκαλία εργαστηρίων ως βοηθός καθηγητή είτε επιτήρηση στις εξεταστικές περιόδους και φυσικά κάποια ελάχιστα ευρώ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook