Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"ΣΥΡΙΖΑ: "Παρηγοριά στον άρρωστο" το Ταμείο Επιχειρηματικότητας"


"Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στο Ταμείο επιχειρημετικότητας που εξήγγειλε η κυβέρνηση δια στόματος Κατσέλη και στις σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, έκανε την εξής δήλωση:
Σε μια περίοδο που η ύφεση καλπάζει, η αγορά βουλιάζει, η ρευστότητα έχει, σχεδόν, μηδενιστεί, οι Τράπεζες λεηλατούν τους πολίτες, μια στις τρεις πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζει λουκέτο και...

η ανεργία πετάει προς το ένα εκατομμύριο, το Ταμείο Επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θυμίζει την «παρηγοριά στον άρρωστο, ώσπου να βγει η ψυχή του».

Πολύ περισσότερο που αυτό το Ταμείο διαθέτει «ψίχουλα» με σχετικά υψηλά επιτόκια, τα οποία και αυτά δεν φτάνουν ποτέ στην πολύ μικρή και ιδιαίτερα στην οικογενειακή επιχείρηση, οι οποίες αντιμετωπίζουν και τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης.

Το «Συμβόλαιο Πολιτείας-Αγοράς» για το οποίο, με αφορμή το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, έκανε λόγο ο κ. Γ. Παπανδρέου, αν δεν είναι άλλη μια κενόλογη μεγαλοστομία, αποτελεί με σιγουριά «Συμβόλαιο» για την ιδιωτικοποίηση των Τραπεζών, «Συμβόλαιο» «νεοαποικιακής» παράδοσης της χώρας στην τρόικα και το χρηματιστικό κεφάλαιο, «Συμβόλαιο» διάλυσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων, περαιτέρω συγκέντρωσης του πλούτου και των οικονομικών δραστηριοτήτων και τέλος «Συμβόλαιο» κοινωνικής, εργασιακής και ασφαλιστικής κατεδάφισης.

Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, προκειμένου να αναλάβουν ένα νέο στρατηγικό ρόλο για χαμηλότοκη ρευστότητα με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά και κοινωνικά κριτήρια και στο πλαίσιο αυτό τη μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε δημόσια τράπεζα για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων και της απασχόλησης."
http://mediasoup.gr/

Share on Facebook