Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"ΑΔΙΚΕΣ Ρυθμίσεις για το επάγγελμα των Οδοντοτεχνιτών και των Βοηθών Οδοντοτεχνιτών"


"Σημερα υπερψηφιστηκε το νομοσχεδιο στην ολομελεια της βουλης για την«Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης»μαζι με αυτο πηρε... μπαλα και το αρθρο 24 του νομου που εχει σχεση με Ρυθμίσεις για το επάγγελμα των Οδοντοτεχνιτών και των Βοηθών Οδοντοτεχνιτών.

Λοιπον ολα φαινονται καλα μεχρι στιγμης αλλα δεν ειναι.
Φετος αποφοιτησα απο το ΕΠΑ.Σ(πρωην Τ.ΕΕ) Ηλιουπολης .Μπαινοντας στο ΕΠΑ.Σ(πρωην Τ.ΕΕ) το2008 διαβεβαιωθηκα απο τον διευθυντη της σχολης,τους καθηγητες, απο τηλεφωνηματα στο Υπουργειο Παιδειας αλλα και απο την Εφημεριδα της Κυβερνησεως πως σπουδαζοντας κανονικα τα 2 ετη που χρειαζονται και αποφοιτωντας ,με το πτυχιο που μου δινει η σχολη και με 3 ετη ενσημα θα μπορουσα με εξετασεις μεσω του αρμοδιου υπουργειου να αποκτησω την αδεια εξασκησεως επαγγελματος ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!!!

Ξαφνικα μεσα στο καλοκαιρι αποφασισαν να ψηφισουν τον εξης νομο Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν. 1666/1986 αντικαθίσταται ως εξής: «Για τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη στους πτυχιούχους δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίοι αποφοίτησαν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, απαιτείται το πτυχίο και επιπλέον:»,Που σημαινει οτι ολα τα παιδια που μπηκαν στο συγκεκριμενο τμημα των ΕΠΑ.Σ απο το 2008 και επειτα δεν εχουν το δικαιωμα να παρουν την αδεια ασκησεως επαγγελματος παρα μονο μπορουν να δουλευουν ως βοηθοι οδοντοτεχνιτων κατι που ως επαγγελμα -ΒΟΗΘΟΣ οδοντοτεχνιτη-δεν υφισταται πουθενα σε ολο τον κοσμο.
Με λιγα λογια μενουν ξεκρεμαστα εκατονταδες παιδια σε ολη την ελλαδα χωρις καμμια επαγγελματικη αποκατασταση.

Με το ετσι θελω μεσα στο καλοκαιρι ,που δεν μπορουν να γινουν πολλα πραγματα και με αλλα θεματα να το επισκιαζουν αποφασισαν να περασουν κατι τοσο αδικο για παρα πολλα παιδια που βλεπουν οι σπουδες και τα ονειρα τους να καταστρεφονται.....

Πρεπει κατι τοσο αδικο να δημοσιοποιηθει ΑΜΕΣΑ. Βοηθηστε μας...ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!!Τοσα παιδια εχουμε μεινει στα κρυα του λουτρου πορολο που μεχρι σημερα ισχυε ο νομος, εδω και 3 χρονια οσοι τελειωσαν το τμημα των οδοντοτεχνιτων απο τα ΕΠΑ.Σ μενουν στο κενο γιατι ΚΑΠΟΙΟΙ αποφασισαν να καταργησουν τον νομο ετσι απλα!!!....Γιατι ετσι το αποφασισαν αυτοι αλλα και ο συλλογος οδοντοτεχνιτων μιας και εχει απιστευτα συμφεροντα προσπαθωντας να κανει το επαγγελμα κλειστο .

ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ.... ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ???ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ??

Το θεμα δεν θα ακουγοταν καθολου αν δεν εκανε τις απαραιτητες ενεργειες μια πολυ ευσυνειδητη καθηγητρια απο το ΕΠΑ.Σ Ηλιουπολης που της αξιζουν πολλα μπραβο!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΣΕ ΕΣΑΣ ΣΤΡΙΖΟΜΑΣΤΕ,!
Στις επομενες ημερες θα υπαρξουν κηνητοποιησεις απο εμας (μιας και λογω παρεμβασης του βουλευτη του ΛΑΟΣ .Α.Ροντουλη ,που ηταν ο μονος που ενδιαφερθηκε,το θεμα προς το παρον εχει παγωσει) πρεπει να το μαθει ο κοσμος μπορει καποιος να μην εχει ενημερωθει.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook