Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

"Αγανάκτηση με το Κέντρο Υγείας στη Σαλαμίνα"


"Θα ήθελα να σας μεταφέρω την εικόνα από το Κέντρο Υγείας στη Σαλαμίνα. Οι γιατροί και το προσωπικό δίνουν κάθε μέρα το παρόν. Μάλιστα έχεις την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα από τα πιο οργανωμένα Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα. Όλα αυτά με μία πρώτη ματιά διότι εάν καθήσεις πέντε λεπτά θα διαπιστώσεις πως κανείς δεν εξυπηρετεί κανέναν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι ...
ίδιοι δηλώνουν ότι έχουν να πληρωθούν 8 μήνες συνεπώς δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν κανέναν. Πίνουν καφέ, καπνίζουν αλλά σου απαντάνε ότι δεν είναι διατεθιμένοι όσο και να περιμένεις να σε εξυπηρετήσουν. Ευτυχώς τρέχουν εάν έχουν κάτι εξαιρετικά σοβαρό όπως πχ ατύχημα με μηχανή. Οι πολίτες αγανακτησμένοι. Χιλιάδες συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα και περίθαλψη. Κανείς δεν γράφει τα φάρμακα τους και τα φαρμακεία σταματάνε την πίστωση καθώς το πρόβλημα τείνει να γίνει μόνιμο. Πολλές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες τσακωμών που άρρωστοι δεν αντέχουν αυτή την κοροιδία και έρχονται στα χεριά με το προσωπικό του Κέντρου.

Να σαι καλά Μαριλίζα που φροντίζεις για το κοινωνικό κράτος. Είμαι σίγουρος ο Πρωθυπουργός θα είναι υπερήφανος για εσένα.

ΥΓ Είμαι σίγουρος πως εάν κάποτε πληρωθεί το προσωπικό τότε θα πληρωθούν και για όλους αυτούς τους μήνες που έρχονται στο Κέντρο και κάαααθονταιι. Δεν θα τους τα εξαιρέσουν αυτά τα χρήματα. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------


"Αυτο που κανουν οι εργαζομενοι στο Κ.Υ. ειναι απολυτως νομιμο και λεγεται "επισχεση εργασιας". Προκειται για εργασιακο δικαιωμα καθε εργαζομενου που δεν πληρωνεται, ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα. Εφαρμοζεται σε περιπτωσεις αδυναμιας του εργοδοτη (εδω το υπουργειο υγειας) να καταβαλλει τα δεδουλευμενα. Η επισχεση παυει με την καταβολη των δεδουλευμενων, εννοειται και για! το χρονικο διαστημα που ασκειται η επισχεση, γιατι αυτο ειναι το νοημα της, διαφορετικα θα επροκειτο για απεργια. Δηλαδη τι ακριβως περιμενετε, να εξυπηρετειστε τσαμπα; Το θεμελιωδες δικαιωμα της εργασιας τους κατοχυρωνουν κι αυτοι. Αν εσυ δεν μπορεις να γραψεις φαρμακα, αυτο δε μπορει να παει ουτε στο σουπερ-μαρκετ να ψωνισει για την οικογενεια του. Να λες δοξα το Θεο που αντιμετωπιζουν τουλαχιστον τα επιγοντα περιστατικα, γιατι ο νομος τους δινει το δικαιωμα να ΜΗΝ παριστανται καν στο χωρο εργασιας τους (παρα μονο το προσωπικο ασφαλεÎ! �ας)"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ







Share on Facebook