Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Στο έλεος επιχειρηματιών η παραλία της Θεσσαλονίκης


Θεσσαλονίκη: Ο δήμος Θεσσαλονίκης “παραδίδει” στα επιχειρηματικά συμφέροντα τόσο την παραλία της πόλης όσο και άλλους δημόσιους χώρους...

Σύμφωνα με καταγγελίες της δημοτικής κίνηση “Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας”, στην προβλήτα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης το παλιό κυλικείο, που εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ψαροταβέρνα, πλέον έχει κάνει μια νέα κατασκευή, η οποίο από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει διπλασιάσει την επιφάνειά της.

Το "Bungalow White" (έτσι ονομάζεται το εστιατόριο) επεκτάθηκε σταδιακά με άδεια “Επέμβασης γα λόγους Υγιεινής και Ασφάλειας σε προϋφιστάμενο του 1955 κτίριο”. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα στην πρασιά του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς” επιχειρείται να γίνει άλλη μια ογκώδη κατασκευή, το αποκαλούμενο “μικρό Παλαί ντε Σπόρ”, οι εργασίες του οποίου σταμάτησαν προς στιγμή, μετά από σχετικές καταγγελίες περιοίκων ότι υπάρχουν σαφείς πολεοδομικές παραβάσεις.

Εκτός από τα παραπάνω, με τις “ευλογίες” του δήμου Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε εν κρυπτώ και το εκκλησάκι - παγκάρι στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία της Παναγούδας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι το θέμα θα εξεταζόταν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=459263

Share on Facebook