Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος από την κυβέρνηση της Βουδαπέστης


Μέτρα για την περαιτέρω μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να περάσουν στον προϋπολογισμό του 2011 στην Ουγγαρία και η κυβέρνηση θα πρέπει... να αρχίσει τα σχετικά βήματα από εφέτος, δήλωσε στο Ρόιτερ ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη χώρα.

Ο Κριστόφ Ρόζεμπεργκ, που είναι επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουγγαρία, που αποφάσισε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, επισήμανε ότι η Βουδαπέστη δεν θα μπορεί να εκταμιεύει ποσά από το υφιστάμενο πακέτο στήριξης μέχρι να γίνει αναθεώρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας καλείται να λάβει μέτρα για να καλύψει κενό ίσο με το 0,3% του ΑΕΠ στον φετεινό προϋπολογισμό. "Αυτό το κενό θα πρέπει πραγματικά να γίνει η ευκαιρία για να αρχίσει η υλοποίηση μέτρων που θα είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί ο στόχος στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους", δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ. "Όταν θα επιστρέψουμε την επόμενη φορά, εκτός αν έλθουμε την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κάνει πρόοδο στο θέμα του προϋπολογισμού του 2011 και αυτός θα είναι ένας πολύ σημαντικός προϋπολογισμός", πρόσθεσε ο Κριστόφ Ρόζεμπεργκ.

Ο απεσταλμένος του ΔΝΤ δήλωσε ότι το ταμείο δεν έχει συζητήσει την πιθανότητα μίας νέας συμφωνίας για τη στήριξη της Ουγγαρίας το 2011 και το 2012.

"Γνωρίζουμε τι λέγεται, αλλά στις συναντήσεις μας δεν φθάσαμε σε αυτό το σημείο, διότι προφανώς χρειάζεται να επιλύσουμε πολιτικά θέματα και αυτά δεν έχουν λυθεί", δήλωσε.


Share on Facebook