Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Αδιαφορία για το Ολυμπιακό Φως!


Με παντελή απουσία της Πολιτείας άναψε στην Αρχαία Ολυμπία η Φλόγα για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Εντονη δυσαρέσκεια Ρογκ και ΕΟΕ αλλά και φορέων της περιοχής.
Παρότι είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής δεν ταξίδεψαν ποτέ στην Αρχαία Ολυμπία, χωρίς μάλιστα να ειδοποιήσουν κανένα. Το γεγονός αυτό δέν ...


άρεσε καθόλου στον Πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Ζακ Ρογκ που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Πολιτεία έλαμψε δια της απουσίας της, μιλώντας με το μέλος της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου.
Επίσης και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε τα ίδια συναισθήματα, θεωρώντας ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για βαριά βιομηχανία του τουρισμού και του πολιτισμού, όταν η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τον θεσμό της Ολυμπιακής Φλόγας στο μέρος όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ειδικά όταν ξεκινάει ένας νέος θεσμός, όπως οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων. Δυσαρεστημένοι και οι φορείς της περιοχής που μίλησαν για κρατική αδιαφορία!
Και χωρίς την κυβέρνηση πάντως, άναψε το Ολυμπιακό Φως για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Σιγκαπούρη 2010». Ο ήλιος που δέσποζε ολόλαμπρος στον ουρανό της Ηλείας γέννησε και πάλι με τις ακτίνες του, τη φλόγα στα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη, η οποία στη συνέχεια μεταλαμπάδευσε το ιερό Φως στον πρώτο λαμπαδηδρόμο Απόστολο Κουταβά, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν στην Σιγκαπούρη, από τις 14 έως τις 26 Αυγούστου.
Νωρίτερα οι Ιέρειες παρουσίασαν χορογραφία της Αρτέμιδας Ιγνατίου, εμπνευσμένη από απεικονίσεις αρχαϊκών αγγείων.
Τελευταίος δρομέας στην Λαμπαδηδρομία που έγινε εντός του αρχαίου σταδίου, ήταν ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ Νίκος Τσιώκος, ο οποίος έδωσε τη δάδα του στον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Σπύρο Καπράλο, για να την παραδώσει στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «Σιγκαπούρη 2010», κ. Ser Miang NG.
Την τελετή Αφής παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ. Ζακ Ρογκ, το μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος και δύο μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού, οι Ολυμπιονίκες του άλματος επί κοντώ Γελένα Ισιμπάγιεβα και Σεργκέι Μπούμπκα που είναι και επίσημοι πρεσβευτές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων «ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ 2010».


http://www.gazzetta.gr/
Share on Facebook