Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Σκάνδαλο με το δημοτικό καφενείο στην Χαλκίδα"


"Επισκέφτηκα χες το βράδυ το δημοτικό καφενείο στην Χαλκίδα και έμεινα άφωνος με τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούν εκεί. Πρόκειται για έναν χώρο που δεν είναι μεγαλύτερος από 20 τ.μ. και έχει τοποθετημένα περισσότερα από 150 καθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο επί της παραλιακής οδού...




Είναι σκάνδαλο και συνάμα εξοργιστικό πώς είναι δυνατό μία τρύπα να μπορεί να εξυπηρετεί τόσα άτομα και επιπλέον να σερβίρει λουκανικάκια, κεφτεδάκια, σαλάτες και τόσα άλλα πραγματα, αγνώστου προελεύσεως, αφού δεν παρασκευάζονται εκεί!!!! Πώς είναι άλλωστε δυνατόν, τη στιγμή που είναι τόσο μικρό και δεν υπάρχει κουζίνα ή παρασκευαστήριο και δεν έχει τέτοια άδεια, αφού πρόκειται για καφενείο.

Όταν θέλησα δε να επισκεφτώ την τουαλέτα με ενημέρωσαν ότι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο σε διπλανό θερινό σινεμά και πραγματικά η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι τριτοκοσμική, χωρίς ίχνος σεβασμού στον πελάτη!!!!

Στο τέλος της βραδιάς όταν αποχώρησα συνηδειτοποίησα ότι δεν είχαν φέρει απόδειξη για όλα τα προϊόντα που είχαμε πληρώσει με την παρέα μου.

Είναι δεύτερη χρονιά που λειτουργεί το εν λόγω κατάστημα και απορώ γιατί δεν επεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα το υγειονομικό, η τουριστική αστυνομία και ο εισαγγελέας.

Το μέρος κατακλύζεται καθημερινά από κόσμο λόγω των χαμηλών τιμών των προϊόντων που προσφέρει, απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει για ενοίκιο ένα τυπικό ποσό που αποδιδίδεται στο Δήμο Χαλκιδέων, δεν έχει γίνει καμία επένδυση εξοπλισμού, διακόσμισης κλπ και γενικότερα έχει μηδενικά έξοδα. Συνεπώς δε χρειάζεται να κάνει απόσβεση κεφαλαίου επένδυσης και άρα έχει μόνο καθαρά κέρδη. Δεν είναι όμως επιτρεπτό ούτε ηθικό με δόλωμα τις χαμηλές τιμές να καταπατούνται βάναυσα οι κανόνες υγιεινής και οι νόμοι.

Αναρωτίεμαι ποιά είναι η θέση του Δήμου που αδιαφορεί για τις παρανομίες και ατασθαλίες ενός χώρου που έχει δημιουργηθεί υπό την αιγίδα του, και ποιός και με ποιά κριτήρια εκμεταλλεύεται τον συγκεκριμένο χώρο αποκομίζοντας παράλληλα τεράστια καθαρά κέρδη,

Επιβάλλεται να επέμβει ΑΜΕΣΑ η Υγειονομική Υπηρεσία, η εισαγγελική αρχή και οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή προκειμένου να ελεγθούν οι άδειες και οι κανόνες λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος. Οποιαδήποτε άλλο κατάστημα με την αντίστοιχη λειτουργεία του δημοτικού καφενείου, θα είχε σφραγιστεί προπολού!!!!

Έχουμε σιχαθεί πλέον σε αυτή την χώρα τα σκάνδαλα!!!! Καιρός να τα καταγγείλουμε!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook