Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Επίκειται παραίτηση του γενικού διευθυντή της ΒΡ


Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού πετρελαϊκού ομίλου ΒΡ Τόνι Χέιγουορντ, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο των επικρίσεων για τον τρόπο διαχείρισης της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, πρόκειται...



να ανακοινώσει την παραίτησή του μέσα στις επόμενες δέκα εβδομάδες, προκειμένου να βοηθήσει τον όμιλο να ανακάμψει, γράφει σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην ΒΡ, ο 53χρονος Χέιγουορντ πρόκειται να έχει αποχωρήσει από τον όμιλο μέχρι την 1η Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι το φρέαρ όπου προκλήθηκε η διαρροή θα έχει σφραγιστεί οριστικά.

Η αποχώρησή του θα συνδυαστεί με την ανακοίνωση μίας νέας στρατηγικής με τίτλο "Future BP", η οποία θα έχει ως στόχο την αποκατάσταση της φήμης του ομίλου. Ως πιθανό διάδοχο, η εφημερίδα αναφέρει τον αμερικανό Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει την διαχείριση της αντιμετώπισης της κρίσης στον Κόλπο του Μεξικού, αντικαθιστώντας τον Χέιγουορντ.

Εκπρόσωπος της ΒΡ, ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι ο κ. Χέιγουορντ "παραμένει στη θέση του και έχει τη στήριξη της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου".

Share on Facebook