Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

"Αύξηση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας στους συνδρομητές της Cosmote στο Δήμο Πτολεμαΐδας"


"Με υψηλά επίπεδα ακτινο¬βολίας βομβαρδίζονται την εποχή αυτή οι συνδρομη¬τές κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Αυτό τουλάχιστον τονί¬ζει η ίδια η εταιρεία σε νέα επιστολή της προς το δήμο Πτολεμαΐδας, στην οποία αναφέρεται στα προ¬βλήματα που έχει προξε¬νήσει...στους συνδρομη¬τές της η δικαστική από¬φαση για παύση λειτουρ¬γίας του αναμεταδότη κι¬νητής τηλεφωνίας της Cosmote που βρισκόταν στην ταράτσα του κτηρίου του ΟΤΕ, μετά από σχετική δι¬καστική προσφυγή του δήμου Πτολεμαΐδας και βάλ¬λει ευθέως κατά του δήμου για το γεγονός ότι προβλή¬θηκε ως μεγάλη επιτυχία η απομάκρυνση των κεραι¬ών από το κέντρο της πό¬λης και η προσφορά θέσε¬ων για εγκατάσταση σταθ¬μών εκτός πόλης. Σύμφωνα μάλιστα με σχε¬τική ενημέρωση που έκα¬νε ο δήμαρχος Γρηγόρης Τσιούμαρης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, η εταιρεία προτείνει στο δήμο να διοργανώσουν από κοινού μια ημερίδα προ¬κειμένου να ενημερωθεί το κοινό της πόλης και οι συν¬δρομητές της εταιρείας για την κατάσταση που έχε δημιουργηθεί, για το ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία εί¬ναι μικρότερη από σταθμούς εντός κατοικημένων περιοχών και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Cosmote για την πλήρη αποκατάσταση της ποιότητας των υπη¬ρεσιών για τους συνδρομη¬τές της στην πόλη της Πτο¬λεμαΐδας.
Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός τεχνικός διευθυντής της Cosmote Γ. Τσώνης που υπογράφει την επιστολή υποστηρίζει τα εξής: «παγκόσμια, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένα να τόπο¬ι θέτουν αναμεταδότες εντός των πόλεων. Δεν υφίσταται τεχνικά κινητή τηλεφωνία με αναμεταδότες μόνο στα βουνά. Η αποξήλωση των σταθμών εντός των πόλεων μόνο «υπηρεσία» στους πολίτες δεν προσφέρει με σταθμούς εκτός πόλης το κινητό τηλέφωνο πολλαπλασιάζει την ένταση ισχύος λειτουργίας του από το 0,1 Watt φθάνο¬ντας τα 2 Watt για να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον σταθμό βάσης και να πραγ¬ματοποιήσει κλήση. Αντι¬λαμβάνεστε λοιπόν ότι η ακτινοβολία αυτή τη στιγμή στην Πτολεμαΐδα κυμαίνεται στα υψηλότερα επίπεδα από τη στιγμή που σταμάτησε η λειτουργία του σταθμού, ενώ ταυτόχρονα το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών έχει μειω¬θεί. Το γεγονός ότι η Πτολε¬μαΐδα ανήκει στις ελάχιστες πόλεις της χώρας αλλά και του κόσμου (όπου λειτουρ¬γεί η κινητή τηλεφωνία με σταθμούς βάσης εντός του αστικού ιστού) που δεν δια¬θέτει ικανοποιητική κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν αποτελεί "επιτυχία" για κανέναν».
Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της Cosmote υποστηρίζει ότι «το κεραιοσύστημα που λει¬τουργούσε μέχρι πρόσφα¬τα στην ταράτσα του κτη¬ρίου του ΟΤΕ διέθετε πλή¬ρη αδειοδότηση, σύμφω¬να με όσα προβλέπει η ισχύ¬ουσα νομοθεσία», ισχυρι¬σμός που αναιρείται ωστό¬σο παρακάτω καθώς αναφέ¬ρει ότι «η μόνη εκκρεμότη¬τα η οποία υπήρχε αφορού¬σε τη χορήγηση Περιβαλ¬λοντικής Έγκρισης από την Περιφέρεια Δυτικής Μακε¬δονία, στην οποία είχε κα¬τατεθεί ο σχετικός φάκελος από τις 6/12/07», εκκρεμό¬τητα στην οποία στηρίχθηκε το δικαστήριο για να εκδώ¬σει την απόφαση του και για την οποία, όπως τονίζει, δεν ευθύνεται η εταιρεία καθώς είχε καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελο για τον οποίο δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση «μετά την παρέλευση 2,5 και πλέον ετών»."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"σχετικα με το "Αύξηση της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας στους συνδρομητές της Cosmote στο Δήμο Πτολεμαΐδας"

ε, καπου θα εχουν ενα ποτενσιόμετρο να κατεβασουν την ισχύ της ακτινοβολιας. αν ειναι να εχουν "σημα καμπανα" και να μας γεμισουν καρκίνο, τοτε να παρουν την κεραία τους και να την πεταξουν.

κυριοι της cosmote τους εκβιασμους σας αλλου, δεν τρωμε κουτοχορτο - γιατι περι εκβιασμου πρόκειται οπως φαινεται απο την ανακοινωση,αν δεν μας αφησετε να βαλουμε την κεραια μεσα στο κεντρο, εμεις θα σας γεμισουμε ακτινοβολια με προσχημα οτι εκπεμπουμε απο απόσταση (εγω τουλαχιστον ετσι το ερμηνευω, μπορει να κανω και λαθος ε;...)

γιατι με εκβιασμους τραβαει αυτη η ιστορια απο τοτε που ξεκινησε -- θυμιζω για τους φιλους του τροκτικου ότι απο τοτε που βγηκε η αποφαση για ξηλωμα της κεραιας η εταιρία άφησε την περιοχή χωρις καλυψη του δικτύου της για περιπου 2 εβδομαδες (ενω της παραχωρηθηκε αμεσως προσωρινος χωρος στο οριο της πολης) προκειμενου ο κοσμος να διαμαρτυρηθεί και να πιεσει τον δημο να τους αφησει να την λειτουργησουν ξανα

και αυτο σαν εκβιασμος παλι μου ακουγεται εμενα (βεβαια παλι λαθος μπορει να κανω, τί λετε;..)

αν ειναι, κυριοι της cosmote, να παει ετσι η ιστορια, τοτε φυγετε απο την περιοχή. υπαρχουν και αλλες 2 εταιριες κινητης τηλεφωνιας, θα βολευτουμε ανετα με αυτες. εγω ηδη εχω wind και forthnet (σας χρυσοπληρωσα τοσο χρόνια με το ιντερνετ να σερνεται με τα 28αρια μοντεμ οταν ο υπολοιπος κοσμος ειχε Τ1 και Τ3, και χρυσοπληρωνα και τα τηλεφωνα, αστικα υπεραστικα και κολοκυθια, περιουσιες αφησα στον οτε, εχω τόση πικρα και νευρα για τη συγκεκριμενη εταιρια και ακομα βλεπω τα ιδια κανει)

ΥΓ (ασχετο με το θεμα). η σκεψη μου απο χθες κολλησε με το θεμα του Σωκρατη, να δηλωσω και εγω με τη σειρα μου τη λυπη μου αλλα και κυρίως την υποσχεση μου να εγω τα ματια μου ανοιχτα απεναντι στους καθε λογης τρομακρατες - δολοφονους - "βιαστες" της ελληνικης κοινωνιας και να ΑΝΤΙΔΡΩ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

"ε, καπου θα εχουν ενα ποτενσιόμετρο να κατεβασουν την ισχύ της ακτινοβολιας. αν ειναι να εχουν "σημα καμπανα" και να μας γεμισουν καρκίνο, τοτε να παρουν την κεραία τους και να την πεταξουν. "

Αχ, αυτή η άγνοια... Οχι, καλέ μου φίλε, το κινητό σου ΔΕΝ εχει ποτενσιόμετρο να ρυθμίσεις την ισχύ που εκπέμπει προκειμένου να μιλήσει. Εκεί που εχουνε μπει οι κεραίες, δεν σε ψήνουν πλέον αυτές, αλλά το κινητό σου, το οποιο για να δώσει "ετοιμότητα" για λήψη κλήσεων στην κεραία κινητής λειτουργεί το ίδιο με ισχύ ισοδύναμη με αυτή μιας μικρής κεραίας κινητής, ποσο μάλλον οταν μιλάς και το έχεις δίπλα στο κεφάλι σου. Αν, δε, αγγίξει το "ποτενσιόμετρο"της η κοσμοτέ και μειώσει κι άλλο την ισχύ εκπομπής της, εκει η ισχύς που θα εκπέμπει! το κινητό πιά θα περάσει κάθε φαντασία για τροφοδοτουμενη απο μπαταρία συσκευή (γιατι βάλαμε μπαταριες λιθίου στα κινητά, άλλωστε?)

ολοι οι κανονισμοι, τα SAR των κινητών, οι εντάσεις ακτινοβολίας, όλο το GSM - UMTS σύστημα, ειναι βασισμένο στην παραδοχή της "κυψελωτής" τηλεφωνίας. Αν θέλετε να επιστρέψετε στην εποχή των αναλογικών συστημάτων (που δεν ειδαμε ποτέ στην Ελλάδα) που απαιτουσαν εγκαταστάσεις στο... αυτοκίνητο αντίστοιχες με αυτών των CB ή των ταξι, τοτε εγω ΔΕΝ θέλω, ευχαριστω πολύ. Οι εταιρίες κινητής εχουν το φάσμα πληρωμένο, νοικιασμένο, και μπορουν να το χρησιμοποιήσουν, με νόμιμο τρόπο φυσικά."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook