Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κοροϊδία η απάντηση του ΚΚE για τις περιποπές των "υπαλλήλων" του


ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ!

Ακολουθεί η απάντηση του ΚΚΕ για τις περικοπές που κάνει και είναι μεγαλύτερες ακόμα και από αυτές των "εχθρών" των λαών της γης του ΔΝΤ. Το ΚΚΕ, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι είναι εθελοντές και κομματικά μέλη, λες και δεν είναι καν άνθρωποι... Το ότι κάνουν περικοπές από τους... εθελοντές για να τυπώσουν το κεφάλαιο στην τυποεκδοτική δεν το αναφέρουν πουθενά οι σύντροφοι του ΚΚΕ. Όσο για το τι λένε γι όλα αυτά; Είναι ξεκάθαροι "Δεν δίνουμε λόγο σε κανέναν!!! Εργατοπατέρες καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις και τις κάνετε αποικιοκρατικές στο όνομα του λαού...


AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


..."Τα κομματικά μέλη που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα που βρήκαν δουλειά στην εφημερίδα, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ. Είναι κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ. Εντάχθηκαν εθελοντικά στο Κόμμα, στην οργανωμένη πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Η συμμετοχή τους στο ΚΚΕ είναι συνειδητή επιλογή ζωής. Αξίες τους είναι η ανιδιοτέλεια, η αυτοθυσία, η αδιαλλαξία στον ταξικό αντίπαλο, η κομμουνιστική ηθική. Αυτές οι αξίες καμιά σχέση δεν έχουν με υλικά κίνητρα για την προσφορά και δράση τους. Οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι, όπως και όλα τα μέλη του ΚΚΕ, βρίσκονται στην εφημερίδα – όργανο της ΚΕ, με καταμερισμό καθηκόντων.

Το Κόμμα τούς χρέωσε με το καθήκον να δουλεύουν στον «Ριζοσπάστη» και στον σταθμό. Εκεί απέκτησαν την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην εφημερίδα και στα ηλεκτρονικά Μέσα του Κόμματος – η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στην έκδοση του «Ριζοσπάστη» και στη λειτουργία του σταθμού – υπηρετούν μια δημοσιογραφία που τα παπαγαλάκια των αστών είναι αδιανόητο να αντιληφθούν.

Γιατί είναι άλλο πράγμα να παλεύεις για την εργατική τάξη και να γράφεις το δίκιο της και άλλο πράγμα να συμμετέχεις στα επιτελεία εκείνων που σχεδιάζουν την αντιλαϊκή επίθεση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις καλοπληρωμένες πένες των αστών, που τώρα πρωτοστατούν στην αντιΚΚΕ επίθεση. Πολύ περισσότερο, η εφημερίδα του ΚΚΕ, το όργανο δηλαδή της Κεντρικής του Επιτροπής, και ο «902» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, όπως είναι τα άλλα ΜΜΕ, από τα οποία οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές εργοδότες φιλοδοξούν να αποκομίσουν κέρδος ή να υπηρετήσουν τα γενικότερα επιχειρηματικά τους συμφέροντα.
Για τα κομματικά μέλη που είναι χρεωμένα στον «Ριζοσπάστη» και στον «902» κριτήριο της ένταξής τους στο ΚΚΕ δεν ήταν ο μισθός του δημοσιογράφου, ούτε κανένας άλλος μισθός. Αλλωστε, το ΚΚΕ, λόγω των αυξημένων καθηκόντων και του χρόνου που απαιτούν πολλές από τις κομματικές χρεώσεις, έχει επαγγελματοποιήσει στελέχη του, τα οποία, όσο βρίσκονταν στην παραγωγή, είχαν σε πολλές περιπτώσεις πολλαπλάσιες απολαβές από το μέσο μισθό ενός εργατοϋπαλλήλου, όσος είναι και ο μισθός του επαγγελματικού στελέχους του ΚΚΕ."



Share on Facebook