Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

"Εσείς θα πατήστε το OFF;"


"Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια με συγκλόνισε.. Δεν τον γνώριζα αλλά δεν μπορώ παρά να σταθώ στον τραγικό χαμό ενός ανθρώπου και στον αβάσταχτο πόνο που νιώθουν οι δικοί του που έμειναν πίσω να τον θυμούνται, και αυτόν και τον σκληρό τρόπο που κάποιοι τερμάτισαν την ζωή του..
Και σκέφτομαι ότι κάποτε οι άνθρωποι πέθαιναν για την ελευθερία, τώρα πεθαίνουν γιατί είναι ελεύθεροι..
κάποτε τα στήθη τα προέτασσαν μ’ αξιοπρέπεια για να υπερασπιστούν ήθη και αξίες, τώρα τα προτάσσουν φουσκωτά και τρομπαρισμένα γιατί δεν υπάρχει αξιοπρέπεια..
κι από τότε μέχρι τώρα, σκοτώσαμε πρώτα την ανθρωπιά μας και μετά τους ανθρώπους.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ.. υπάρχει κάτι απ’ αυτά μέσα μας..; σώσαμε κάτι απ’ αυτά ή τ’ απαρνιόμαστε γιατί δεν είναι trendy; Θλίψη.. βαθιά παλιομοδίτικη θλίψη..
Κάποτε τελετές μαύρης μαγείας γινόταν σε απόκρυμνα μέρη, τώρα γίνονται καθημερινά μέσα στο σπίτι μας, μέσα από την τηλεόραση παρακολουθούμε κι ενδυναμώνουμε τις σκοτεινές δυνάμεις που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στον βωμό του χρήματος, κι απλά πατάμε το κουμπί για να διαλέξουμε τελετή.. Ανοίξαμε την τηλεόραση και κλείσαμε την καρδιά μας..
τι έχουμε απογίνει; πού πήγε η ανθρωπιά μας..; τα συναισθήματα κάνουν τους ανθρώπους να είναι άνθρωποι κι αυτά τα πνίγουμε γιατί δεν «συμφέρουν».. πόσο κρίμα.. πόσο αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν είχε μείνει ανοιχτή η καρδιά μας και κλειστή η τηλεόραση.. θα πατήσετε το OFF..;
ίσως να γίνομαι γραφική, αλλά είναι που νιώθω αυτήν την παλιομοδίτικη θλίψη..
Ας κρατήσουμε τον ήλιο στην καρδιά μας για να έχει πάντα καλοκαίρι στην ζωή μας..
Καλό ταξίδι Σωκράτη.. "

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ





Share on Facebook